Διορθώνεται ο αστιγματισμός με laser;

Μοιραστείτε το άρθρο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter

Ο αστιγματισμός προκαλεί θολή όραση και ζάλη επηρεάζοντας την καθημερινότητα. Προκαλεί ακόμα και πονοκεφάλους καθώς τα μάτια προσπαθούν συνέχεια να εστιάσουν τόσο σε μακρινές όσο και σε κοντινές αποστάσεις.

Ο αστιγματισμός διορθώνεται μεγυαλιά ή/και φακούς επαφής.Επειδή είναι όμως αρκετά κουραστική και ασύμφορη οικονομικά  η συχνή αλλαγή στα γυαλιάκαι τους φακούς επαφής, πολλοί αναζητούν μια μόνιμη λύση όπως το laser.

Μπορεί όμως ο αστιγματισμός να διορθωθεί με το laser;

Το laser είναι μια μόνιμη λύση στον πρόβλημα του αστιγματισμού.

Είναι σχεδόν η ίδια επέμβαση με της μυωπίας και της υπερμετρωπίας. Για την ακρίβεια ο αστιγματισμός συνήθως συνυπάρχει είτε με μυωπία είτε με υπερμετρωπία. Ένας κερατοειδής που έχει αστιγματισμό έχει το σχήμα μίας μπάλας ράγκμπι σε αντίθεση με αυτό της μπάλας ποδοσφαίρου που έχει ένας φυσιολογικός κερατοειδής. Αυτό σημαίνει ότι ο κερατοειδής έχει διαφορετικές καμπυλότητες σε κάθε άξονα.

Με το laserουσιαστικά σμιλεύουμε τον κερατοειδή ώστε να αποκτήσει ξανά την φυσιολογική μορφή της τέλειας σφαίρας μηδενίζοντας τον αστιγματισμο.Βασικά, αλλάζουμε τον κερατοειδή από το σχήμα μιας μπάλας ράγκμπι στο σχήμα της μπάλας του ποδοσφαίρου. Αυτή η διαδικασία επιτρέπει σε όλες τις ακτίνες φωτός να έρθουν σε ένα μόνο σημείο εστίασης, εξαλείφοντας τη διπλωπία και την θολή όραση που σχετίζεται με τον αστιγματισμό.

 

Ποιοι οι περιορισμοί της επέμβασης;

Δεν είστε κατάλληλος για τοlaser εάν:

  • Είστε κάτω των 21 ετών.
    • Δεν έχετε μια σταθερή συνταγήγυαλιών για περισσότερο από ένα χρόνο.
    • Είστε έγκυος ή θηλάζετε.
    • Πάσχετε από διαβήτη, HIV, AIDS ή ρευματοειδή αρθρίτιδα.
    • Πάσχετε από άλλες παθήσεις των ματιών, όπως το γλαύκωμα και ο καταρράκτης που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν πρώτα.

Ποιά η διαδικασία;

Υπάρχουν δυο μέθοδοι διόρθωσης, ηLasikκαι η PRK. Η καθεμία έχει τα θετικά και τα αρνητικά της. Ο χειρουργός Οφθαλμίατρος θα πρέπει να εξηγήσει τις διάφορες μεταξύ των δυο χειρουργικών τεχνικών και να καθοδηγήσει τον ασθενή να διαλέξει αυτή που θα ανταποκριθεί ασφαλέστερα στις ανάγκες του.

Χάρη στο υπερσύγχρονο laser υψηλής ταχύτητας που εφαρμόζεται, η έπεμβαση είναι ταχύτατη και ακριβέστατη είτε επιλεγεί η lasikείτε ηPRK.

Η όλη διαδικασία διαρκεί μόνο τέσσερα έως πέντε λεπτά για κάθε μάτι.

Ποιά είναι η μετεγχειρητική αποκατάσταση;

Άμεσα μετά το laser,ο ασθενής έχει τη δυνατότητα να απολαμβάνει καθαρή όραση χωρίς την ανάγκη για φακούς ή γυαλιά.

Οι περισσότεροι ασθενείς εμφανίζουν όραση 10/10 εντός μίας ημέρας από τη διαδικασία χωρίς πόνο και χωρίς ταλαιπωρία

Δείτε επίσης ...

Laser Μυωπίας
Ντρισμπιώτη Βασιλική

Διορθώνεται ο αστιγματισμός με laser;

Ο αστιγματισμός προκαλεί θολή όραση και ζάλη επηρεάζοντας την καθημερινότητα. Προκαλεί ακόμα και πονοκεφάλους καθώς τα μάτια προσπαθούν συνέχεια να εστιάσουν τόσο σε μακρινές όσο και σε κοντινές αποστάσεις. Ο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
Άρθρα
Ντρισμπιώτη Βασιλική

Ηλικιακή εκφύλιση ωχράς κηλίδας: Αίτια και πρόληψη

Τί είναι η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας; Η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς (ΗΕΩ) είναι μια παθολογική κατάσταση του οφθαλμού που επηρεάζει το κεντρικό τμήμα του αμφιβληστροειδούς που ονομάζεται ωχρά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »