Εμπειρίες Ασθενών

Αθανασία Ξύδη – Laser μυωπίας και αστιγματισμού
Τρίπολη
Laser μυωπίας

Το Δεκέμβριο του 2017 επισκέφθηκα την οφθαλμίατρο Ντρισμπιώτη Βασιλική στο ιατρείο της στην Τρίπολη. Είχα ακούσει πολύ καλές συστάσεις και ήθελα τη γνώμη της για τη κατάσταση των ματιών μου, η οποία εκείνη τη περίοδο ήταν πραγματικά κακή.

Είχα μυωπία περίπου 4 βαθμούς και αστιγματισμό περίπου 1,50 και 2,00 αλλά το χειρότερο ήταν ότι υπέφερα από ξηροφθαλμία. Τα μάτια μου κουράζονταν πολύ εύκολα και ήταν πλέον αδύνατον να φορέσω φακούς επαφής. Μετά από μία ώρα με φακούς στα μάτια μου θόλωναν, κοκκίνιζαν, σχεδόν δεν έβλεπα και απλώς έπρεπε να βγάλω τους φακούς. Επίσης είχα πάψει να βλέπω καλά με το σκελετό των γυαλιών που είχα και σκεφτόμουν ότι πρέπει να αλλάξω γυαλιά. Φορούσα γυαλιά από 15 χρονών, είχα ακούσει για το laser αλλά δεν είχα σκεφτεί να το κάνω.

Περιμένοντας στο χώρο αναμονής τη σειρά μου έπεσε στα χέρια μου ένα φυλλάδιο σχετικά με το laser. Το διάβασα και σκέφτηκα ‘γιατί δεν το έχω κάνει; Γιατί να αλλάξω άλλη μια φορά γυαλιά και να μην απαλλαγώ από το πρόβλημα;’

Οπότε το ραντεβού μου έγινε ραντεβού ενημέρωσης για το laser. Η γιατρός μου εξήγησε τα πάντα και ένιωσα απόλυτα ασφαλής να συνεχίζω μαζί της την επέμβαση. Το σημαντικό με την κ. Ντρισμπιώτη είναι ότι είναι εξαιρετικά σαφής στην εξήγηση των προβλημάτων όρασης και στις οδηγίες που δίνει. Μετά από ‘εξονυχιστικό’ έλεγχο, εγώ έτσι τον βίωσα τον προεγχειρητικό, κανονίστηκε το ραντεβού της επέμβασης. Ήξερα ακριβώς τι θα μου συμβεί και η κ. Ντρισμπιώτη είχε προβλέψει και προνοήσει για τα πάντα στην δική μου περίπτωση. Η επέμβαση ήταν λίγο πιο περίπλοκη λόγω σπίλου στην ίριδα  όμως η γιατρός είχε και την εμπειρία και την ‘πρόνοια’ για την αντιμετώπιση τυχόν επιπλοκής.

Όλα τελείωσαν πολύ καλά και ανώδυνα σε πολύ σύντομο χρόνο, σε ένα πολύ καλό κέντρο στην Αθήνα. Η διαδικασία κύλησε πραγματικά ήρεμα και αυτό οφείλεται κυρίως στην ασφάλεια και ηρεμία που μεταδίδει η γιατρός.

Μετά την επέμβαση, η μόνη πραγματικά δύσκολη ημέρα ήταν η πρώτη. Είχα όμως πλήρη ενημέρωση από πριν και ήμουν προετοιμασμένη. Μετά από μια εβδομάδα τα μάτια μου ήταν μια χαρά. Έπρεπε να βάζω για δύο μήνες περίπου κολλύριο , αλλά αυτό δεν ήταν πρόβλημα γιατί δεν χρειάζεται πλέον να φοράω γυαλιά. Η όραση μου επανήλθε 100%, η ξηροφθαλμία πέρασε εντελώς και τα μάτια μου αντέχουν το ίδιο καλά ακόμα και μετά από 8 ώρες μπροστά στον υπολογιστή!.

Συστήνω ανεπιφύλακτα την επέμβαση και τη συγκεκριμένη ιατρό κ. Βασιλική Ντρισμπιώτη. Είναι εξαιρετικά καταρτισμένη και είμαστε τυχεροί που την έχουμε στην πόλη μας!

Δείτε επίσης ...

Αντζινάς Παναγιώτης- Δακρυοασκορινοστομία

Έπειτα από ταλαιπωρία πολλών ετών  με επαναλαμβανόμενες φλεγμονές και επώδυνη διόγκωση αποφάσισα να επισκεφτώ την οφθαλμίατρο Βασιλική Ντρισμπιώτη. Η επικοινωνία μου με την γιατρό ήταν άριστη καθώς με εξέτασε διεξοδικά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »